10/02/2008

CHARLIE A KROKODIL !!!!!






Nos! Azt ugye tudjuk, hogy az emberi hülyeség határtalan, de tényleg! Ezt a kijelentést a mi baráti körünkben még fiatalabb koromban átformáltuk. Így hangzik : Aki hülye, az haljon meg. Kicsit morbid lehet, de csak gondolj bele jó mélyen a lényegbe, és rájössz, hogy igaz. De most be is bizonyítom Neked, sőt még valós tényekkel is alátámasztom. Teljesen friss a dolog, hiszen most történt. Lássuk .........




Emberünk Mr. Booker 62 éves (volt), a lelkem vietnami veterán volt. Két évet szolgált ott, túlélte a vietkongok gyilkos háborúját, lepattant róla minden golyó és még az ellenség bozótvágó kése is. Azt hitte a baromagyú, hogy ez már örökké így lesz, büszkén viselte is a "veterán" matricát a kocsiján is és a ruháin. Nyugdíjas lévén, hogy ne teljenek unalmasan a hétköznapok, nyakába vette az országot. Jó nagy és erős Mitsubishi terepjárója volt, komoly lakókocsit húzott maga után. Egy ilyen szerelvénnyel bárhol meg tudsz pihenni, mindennel fel van szerelve. Felesége Doris is is vele volt, együtt élvezték Cooktown és környéke természeti szépségét. egy camping-ban laktak, csupán 100 méterre az Endeavour folyótol. Szerda reggel volt, 8.30 körül. Készültek be a városba, ügyes-bajos dolgaikat intézni, minden már össze is volt pakolva, alaposan felkötve a csónak is a kocsi tetejére. Menetkész volt a szerelvény, de Mr. Booker még indulás előtt "gyorsan" leugrott a folyóhoz, hogy megnézze a korábban lerakott rák csapdákat, hátha bőséges zsákmánnyal teli látvány fogadja.
Utolsó útja volt életében, sem azt hogy mennyi rák volt a zsákmány, sem azt, hogy pontosan mi is történt, már senki nem tudja meg pontosan.



Doris már a kocsiban ülve várta a férjét vissza, de miután hosszú percek után sem jött, gyanússá vált a
dolog. Ő is lesétált a kis folyó partjára. Természetesen közben ő is elhaladt a "több nyelven íródott" figyelmeztető tábla mellett, melyen sárga alapon, hatalmas piros betűkkel virít, hogy :
WARNING !!! Ember, ne menj a folyóhoz, még a partra lemenni is életveszélyes lehet, belemenni meg aztán teljes öngyilkosság. Tele a víz és a parti szakasz krokodilokkal. Ugye, bátor Ausztrál fittyet hány erre, hiszen ez csak a turistáknak szól.





A parton aztán kissé meglepő kép fogadta. A rákcsapda piros zsinórja ki volt ugyan kötve a fához, de a másik végén nem volt semmi. Sőt 2 méternyi zsineg feküdt a földön, ott elszakadt. A közvetlen környezetben pedig
elég furcsa lábnyomok és bemélyedések voltak, mintha valami nagyobb tárgyal össze-vissza karmolászták volna a nedves parti talajt. A férjét sehol nem találta, hiába szólítgatta. Rémület fogta el, és segítségért sietett a kempingban lévőkhöz. Ezután jöttek a rendőrök, tűzoltők, légimentők, szakértők, ujságírók .....stb. A többit már tudjátok, mi van ilyenkor.
Keresés parton, vizen, mederben, hajóval és szárazon. Hozzáértők aztán már a nyomokból pontosabb információhoz jutottak. Krokodil nyomok árulkodtak, méghozzá nem is kis példányé.

A környék vadőre elmondta, hogy van tudomásuk egy nagyobb példányról, melynek Charlie a neve. Két éve egyszer sikerült befogni, akkor kapott is kis jeladót, amely alapján a pontos tartózkodási helyét meg is tudták állapítani teljes pontossággal. De idővel lemerült az akkumulátor a krokodil adójában. Így aztán bárhol lehetett a hüllő, senki nem tudta követni. A vadőr elmondása szerint legutolsó ismert környék, ahol sokszor feltűnt, az feljebb van a folyón, legalább két kilométernyit. De hát mi neki ennyi távolság, ha portyázni indul.

Több órás keresés sem vezetett eredményre. A holtest nem került elő, ami igazából teljesen természetes, hiszen akik ezekkel az élőlényekkel foglalkoznak, azok pontosan tudják, hogy a krokodil nem eszi meg az áldozatát, nem tépi szét és nyeli le. Dehogy tesz ilyet. Miután elragadta, behúzza valami folyóba bedőlt gallyak vagy farönkök közé, vagy alá, és megvárja, hogy a test oszlani kezdjen. Majd ezután falja föl. Tehát 1-2 hétig hozzá sem nyúl, eldugja, és higgyétek el, hogy nem felejti el hogy hová rejtette.




Mint ahogy azt is alaposan megfigyeli, ha valaki minden egyes napon, ugyanabban az időpontban és helyen jár le a folyópartra, hogy rákot fogjon. Ennél már jobban számára a táplálékot fel sem lehetne szervírozni, hiszen csak meg kellett várja a szokásos reggelt, és a kaja jött oda magától, szinte bele a szájába. Egy több mint 6 méteres gyilkológéppel szemben a
z embernek semmi esélye, se vízen, se szárazföldön. Mr. Booker lesétált a vízhez, hogy kihúzza a pár méterre bedobott keretes hálót, amely, hogy a víz ne vigye el, ki volt kötve egy piros zsinórral a közeli fához. A krokodil ekkor ronthatott ki a folyóból, persze közvetlen előtte, úgy mint annó, a Krokodil Dunde című filmben, amelyet már jó régen játszottak a médiák.
Egy villanásnyi idő csupán amíg a védtelen embert ez a hatalmas test és erő magával ragadja a folyóba. Ott azonnal pörögni kezd vele, amitöl az áldozat teljesen beszédül. Persze közben a víz alatt egyébként sem túl kellemes lehet a helyzet, pláne ha egy hatalmas álkapocs zárul az ember testére.



A krokodil kedvenc étele a folyami rák és a mangrove jack hal. Ebben a folyóban ezekből bőségesen csemegézhet, hiszen a hazája ezeknek az élőlényeknek. De hát ha ezt én is tudom, pedig pár éve lakok csupán ebben az országban, akkor egy őslakos hogy nem veszi figyelembe? Vagy úgy gondolkodik mint az egyszeri gyerek aki szétnézés nélkül megy át az úttesten és elütik. Mikor aztán megkérdik tőlle, hogy miért nem nézett szét, azt válaszolja, hogy tegnap se jött itt semmi:) Na valahogy így gondolhatta Mr. Booker is, hogy tegnap se volt itt semmilyen krokodil !!! A nem normális :(




De nem csak ő ennyire agyatlan, hiszen az ujság évekre visszamenőleg leközölte a publikus eseteket, persze csak amikről tudnak. Érdekességként elétek tárok némi statisztikát:

A Cairnsi vízvezeték-szerelő, Tom Bartlett vaddisznó vadászaton volt Kowanyama nemzeti parkban. Ez a hely szintén a kontinens északi részén van, ahol ugye a krokodilok élnek. Őt a térdén érte sérülés egy támadás során, de persze nem a vaddisznótól.








Jeff Tanswell 37 éves rendőr az előző helytől csupán elenyésző távolságra merészkedett a meleg óceán vizébe, hogy búvárszemüveggel és légzőcsővel gyönyörködjön a látványban. Őt a fején és a vállánál ért sérülés krokodil által.






Jai White járt pórul a Port Douglas-i vadasparkban, aki ott dolgozott ugyan, de mégsem volt elég elővigyázatos. A kezét harapta le az édesvizi krokodil, amely a közhiedelemmell ellentétben éppen annyi éles foggal rendelkezik mint a sósvizi, és épp oly veszélyes is.




Stefaan Van Thourmout, 24 éves Belga turista lábát harapta meg a krokodil, amikor is egy bottal piszkálta azt, mivelhogy azt hitte, hogy gumiból van, és csak turista látványosság képp van kitéve oda.







Egy 8 éves kislányt ölt meg a sósvizi hüllő, Tasmaniában a Blythe folyónál 2006 Július 8-án.






Nyugat Ausztráliában, Kimberley Coast-on, Broome városban egy 10 éves kislányt ért támadás, fürdés közben.






Megölte a krokodil a Darwini férfit, aki olyan helyen búvárkodott, ahol hemzsegtek a krokodilok. A hely 200 kilóméterre még északra a várostól, pedig már Darwin is nagyon veszélyes krokodilok szempontjából.





Egy 60 éves Townsville-i férfit tépett ki a kajakból a halálos hüllő, amely 3,8 méter hosszú volt. Pecázott a feleségével a megnevezett helyen. A tragédiát az asszonyka végignézte !






Geoff Bolitho 36 éves férfit támadott meg a krokodil, a fején és a kezén marta meg az áldozatát. A hüllő beugrott a csónakba és ott rágta meg az embert. 4 méteres sósvizi volt. Darwin kelet Alligator folyóban történt mindez. Még a folyó neve is Krokodil!!!








34 éves Brisbanei férfi, Andrew Kerr aludt a sátrában Cape Melville-ben, ami már szinte a kontinens északi csücskében van. Álmában a 4,2 méteres krokodil megtámadta, de megmenekült, mert a mellette alvó 60 éves nő, Alicia Sorohan ráugrott a hüllőre.





A 11 éves kislányt is megrövidítette a krokodil egy kéz hossznyival, mikor úszott a Margaret Bay on Cape York Peninsula folyónál. Ettől északibb település már nincs is Ausztráliában!





Brett Mann 22 éves férfit akkor kapta el a krokodil, amikor belgázolt a Finniss folyóba. Mindez Darwintól 80 kilóméterre történt.





Melville szigeten történt a dolog, ahol is a hölgy a sekély vízben kagyót szedett volna, de ebben megakadályozta a krokodil. Jól a hátába harapott.






Rövid kis cikkek, de emberi tragédiák. Legfőképp a felelőtlenség és tudatlanság okolható sok esetben, nem kimondottan balesetek ezek. Szinte minden esetben kísértve van a sors. De ez már a múlt.

Befejezésképpen egy nyúlfarknyi kis statisztika. Amennyiben összesítve vizsgáljuk az emberek ellen irányuló állatokkal kapcsolatos eseteket, akkor magasan vezetnek a lovak. Ők okozzák a leg több sérülést. Őket követik a kutyák, majd csak ezután következnek a cápák, kígyók és egyéb halak.
A krokodil támadások igencsak a sor végén kullognak, és a statisztikai számot a mostani esettel Charlie is bővítette!

Itt megnézheted a pontos helyszínt, ahol Mr.Booker utolsó útjára indult a folyóhoz, hogy begyűjtse a reggeli zsákányt. De a sors most úgy akarta, hogy a vadászból lett az áldozat.





View Larger Map

Itt pedig pár perces videót láthatsz a helyszínről, ahol nem túl rózsás a hangulat. Érződik a levegőben a halál szaga :(





A teljes cikk és képtár itt található :

http://www.cairns.com.au/article/2008/10/01/8111_local-news.html