7/21/2006

Monológ.....

Eddig itt éltünk......
Békéscsabán lakunk már jó régen de eljött az idő hogy ezen változtassunk, nem bonyolódok bele hogy miért döntöttünk így, mindenki aki itt él ebben az országban tudja hogy mi történik körülötte. Megpróbáltuk .... de nem látjuk a fényt és csillogást a távolban. Elmegyünk !



Másfél éve határoztuk el hogy végigcsináljuk a procedúrát, de épp annyira is volt szükségünk hogy konkretizálódjon a helyzetünk. Először a szakmaelfogadtatással próbálkoztunk, de a kedvesem végzettsége Ausztráliában nem elfogadott. Így hát maradt a tanulóvízum. Más is végigcsinálta, mi is ezt tesszük, megpróbáljuk, illetve ez talán attól több mint egyszerű "próbáljuk" hiszen nem kis döntés, sem anyagilag sem lelkileg. Megcsináljuk !!! Így jobban hangzik.
Hogy reklámot is csináljak azoknak akik segítettek eddig szinte mindenben, www.studygo.hu , tőllük minden segítséget megkaptunk bármilyen téren. Aranyos és segítőkész lányok, csak köszönet jár nekik.

Miután sikerült anyagilag rendezni a szükséges feltételeket elkezdtük beszerezni a papirokat amik kellenek, össze is áll már minden, sőt már a repülőjegyünk is le van foglalva. Ha semmi nem jön közbe és még a vízumot is megkapjuk akkor 2006 október 11.-én felszáll velünk a gép és elrepít az új világ felé.

BRISBANE a város ahol élni fogunk, ott jár majd az én kedves feleségem iskolába, "hairdressing" vagyis fodrász végzettséget szeretne szerezni. 2 éves iskola és bizony nagyon sok pénz az itteni mércével mérve. De sebaj hiszen ez csak befektetés a jövőnket tekintve. Ezt így kell felfogni :)

Én dolgozni fogok, remélem sikerül megtalálni a számításomat. Nem lesz lönnyű felépíteni az életünket, de sebaj. Mindig arra kell gondolni hogy vannak ettől sokkal roszabb dolgok is amit meg kell csinálni és élnek emberek szörnyű körülmények között és nem panaszkodnak. A problémák azért vannak hogy megoldjuk őket de semmikképp nem hagyjuk hogy elhatalmasodjanak rajtunk.
Pozitív gondolkodás, ez a lényeg. Túl kell látni a dolgokon, legfőképp azokon amik megkeserítik a mindennapokat. Így kell hozzáálni az életünkhöz. Harmóniába kell élnünk a környezetünkel.


ERIKA & ERVIN blogja

Életképek arról hogyan változik meg két ember élete, kizökkenve az eddigi megszokott környezetből :-)