3/13/2007

Nem politizálok, soha nem is tettem mert nem érdekel. Ma éppen 5 hónapja hogy megérkeztünk Ausztráliába :-) Ez ünnepi alakalomból egy otthon élő ismeretlen honfitársan levelét bevágnám ide, ugyanis teljes mértékben megragdott az elkeseredése.
Mi Békés megyéből - Békéscsabáról jöttünk ide. A cikk a www.beol.hu lapon volt olvasható, amely a nyilvánosságra hozott kórházi ágyak számának brutális
megszabdalásáról szólt, amely annyira elkeserítette az olvasót hogy így reagálta le az ingyenesen hozzászólható rovatban :


mcGywer {2007-03-10 21:37} Ezt is megszoptuk.Mint a rendszerváltás óta sokadszor sok mindent. Pártállásra való tekintet nélkül eddig minden politikusi garnitura a saját, egyéni érdekeitől eltekintve még nem hozott hasznot ennek a régiónak. Megszüntek a cukorgyárak, tönkrementek a vágóhidak és
a baromfifeldolgozók, bezárták a malmokat, lerabolták a tejporgyárat és a tejüzemeket. Mindent, ami eddig értéket termelt. És mit kaptunk helyette ? Bankokat, pénzintézeti központot, multinacionális hipermarketek tömegét és biztosító társaságok sorát. Minden olyasmit ami csak a pénzünket viszi el vagyis adósokká tesz minket. Átszervezték a megye felsőoktatását, hogy a kevéske lehetséges értelmiségi lázongó elégedetlenségünk okainak megfogalmazásával nehogy élesztője lehessen ösztönös megmozdulásoknak. Most kiürítik a helyi államigazgatási intézményeket és elfekvővé varázsolják a kórházainkat. Ha most faggatni lehetne néhai Antall Józsefet csak megkérdeznénk tőle. miért is nem csináltunk forradalmat ?


Hát ennyi csupán, de ebben minden benne van.
Én csupán egy kérdést teszek fel magamban 5 hónap után:
- Jól tettük-e hogy eljöttünk ?